Čudesna i zdrava Aloe vera

Pozitivni učinci Aloe vere na kožu poznati su od davnina. Njome su kožu njegovali stari Egipćani, među njima i poznata ljepotica Kleopatra.

Aloe je metar visoka pustinjska biljka koja podsjeća na kaktus. Izuzetno dobro uspijeva u suhoj okolini zahvaljujući svojim debelim, mesnatim listovima punim vode. Danas je poznato više od 300 vrsta Aloe, ali *samo je nekoliko vrsta dokazano ljekovito* (ostale su otrovne).

Većina terapijskih učinaka proizlazi iz najdebljeg dijela biljke – lista. Da bi mogla preživjeti u sušnim razdobljima, biljka u listovima skladišti vodu. Ti sočni listovi imaju meko tkivo i tanke stijenke i iz njih se izvlači ekstrakt aloe u obliku soka, gela ili smole.

Aloe vera sadrži više od 99% vode, a ostatak sačinjava 75 potencijalno aktivnih tvari – vitamini (A, E, C, D), minerali, enzimi, šećeri, saponini, antrakinoni, lignin, salicilna kiselina i aminokiseline.

Koncentracija svake tvari je niska, ali s obzirom na njihove kombinacije i međusobno djelovanje, imaju blagotvorne učinke.

Aloe vera u kozmetici se primjenjuje za njegu cijelog tijela. Danas već nalazimo i napitke od Aloe, a koristi se i kao punilo za jastuke te kao sastojak u dekama i plahtama.

Prisutna je i u alternativnoj medicini.

Ekstrakt iz lišća Aloe njeguje kožu, održava ravnotežu vlage u koži, prenosi hranjive tvari kroz slojeve kože, stvara zaštitu, poboljšava cirkulaciju krvi, učvršćuje i obnavlja kožu.

Aloe vera također:

🌿 ublažava opekline, pomaže pri zacjeljivanju rana i oteklina od uboda pčela, komaraca itd. 

🌿 smiruje nadraženu kožu

🌿 ima antibakterijsko djelovanje

🌿 potiče samoobnovu kože

🌿 pomaže u liječenju akni jer sadrži salicilnu kiselinu koja ima antibakterijsko djelovanje te sužava pore

🌿 ublažava postojeće bore i usporava nastajanje novih: bogata je antioksidansima koji potiču obnovu stanica te na taj način usporavaju proces starenja kože

🌿 štiti kožu od Sunčevih zraka

🌿 intenzivno hidratizira kožu

🌿 ne iritira kožu jer ima isti pH kao koža

💚 i još mnogo toga

Aloe vera jedan je od glavnih sastojaka proizvoda MIRATI. Vlaži kožu, čini je mekom i pruža joj zaštitu. Koža će biti zdrava i umirena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *