The Leco

The Leco je obiteljska tvrtka koja se bavi uzgojem, preradom i sakupljanjem ljekovitog i aromatičnog bilja iz našeg okruženja. Na obiteljskom gospodarstvu nalazi se destilerija, kao i plantaža smilja. Uz proizvodnju organskih esencijalnih ulja, hidrolata, prešanih ulja i macerata, Leco izrađuje prirodnu kozmetiku, aromakozmetiku i aromaterapeutske pripravke.

Na području četiri Dalmatinske županije raste oko 3500 vrsta bilja, što po jedinici površine ovo područje svrstava među floristički najbogatije regije Europe. Leco destilerija smještena je u Imotskom - u središnjoj Dalmaciji, na samoj granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, svega 20 minuta vožnje od Jadranske obale. U netaknutom krškom području koje nas okružuje, gdje su zime oštre, a ljeta vruća i suha, nalazimo vrlo bogatu biljnu raznolikost. Posebno se to odnosi na ljekovite i aromatične biljke kao što su kadulja, majčina dušica, vrijesak, smilje, lavanda, ružmarin, neven, kamilica, gospina trava i mnoge druge.

Načelo Leca živjeti je i raditi u skladu s prirodom: proizvođač se sukladno tome specijalizirao za proizvodnju izvornih hrvatskih ekoloških eteričnih ulja i hidrolata dobivenih parnom destilacijom. Kako bi se dobila ulja vrhunske kvalitete, svake se godine pažljivo beru odabrane biljke iz njihova prirodnog okruženja. Uz branje i otkup samoniklog bilja, Leco ima i vlastite nasade smilja na obiteljskom gospodarstvu.

Kamenito tlo, škrta zemlja, mali dalmatinski posjedi ograđeni suhozidima, gdje je zemlja desetljećima netaknuta, uvijek iznova privlače svojim mirisima i bojama.

Oživljavanje našega krajobraza, kao i duha zajedništva, u otkrivanju jednog novog svijeta biljaka i eteričnih ulja misija je Leca.

Učiti od prirode, živjeti s njom u skladu i očuvati život na selu.

Poduprimo hrvatskog proizvođača!

Pogledajte proizvode: